Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η DRYFO ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΓΕΝΕΩΝ

Η Dryfo – ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1950 από το Δημήτριο Μενεξόπουλο, ξεκινώντας τη λειτουργία της ως σημείο πώλησης ξηρών καρπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν η εταιρία συνέχισε την πορεία της με ηθική, αναδεικνύοντας το επιχειρηματικό όραμα της δεύτερης γενιάς, όπου κατάφερε να προσεγγίσει νέα δίκτυα πωλήσεων αναπτύσσοντας το κωδικολόγιό της με νέες προϊοντικές κατηγορίες ξηρού τροφίμου. Η διαδοχή στην τρίτη γενιά συνεχίστηκε με την προσήλωση στις αρχές της συνεχούς βελτίωσης, της δημιουργικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και της περιβαλλοντολογικής και κοινωνικής υπευθυνότητας, με αποτέλεσμα η Dryfo να συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρίες ξηρών καρπών της Ευρώπης.

Με σεβασμό και αφοσίωση σε κάθε μεμονωμένη συνεργασία, αλλά και με στόχο την ορθή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας τροφίμων της Ε.Ε., η εταιρεία στοχεύει στην παροχή καινοτόμων λύσεων, εστιάζοντας σήμερα σε 4 βασικούς τομείς υπηρεσιών:

(i) Wholesale Trading
(ii) Retail – Private Label projects
(iii) Custom Processing for the Food Industry
(iv) Food Service – HO.RE.CA

Έχοντας ως βασική στρατηγική την υψηλή επάρκεια αποθεμάτων σε μεγάλη ποικιλία αξιόπιστων προϊόντων και την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη σε σύντομο χρόνο, η εταιρία εισάγει α’ ύλες από περισσότερες από 75 χώρες της υφηλίου, επεξεργάζεται και τυποποιεί ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά, όσπρια, δημητριακά, superfoods και snacks.

Από τις αρχές του 2021, η εταιρία διατηρεί υποκατάστημα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής, αξιοποιώντας σε Θεσσαλονίκη και Αττική συνολική στεγασμένη επιφάνεια έκτασης 16.000m2 για την κάλυψη των παραγωγικών και αποθηκευτικών της αναγκών, εφαρμόζοντας πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης βάσει των προτύπων BRC, FSSC, ISO 22000, SMETA.

Με στρατηγικό προσανατολισμό στην ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας, το πελατολόγιο της εταιρίας εκτείνεται σε 58 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, έχοντας ως αποτέλεσμα την δυναμική ανάπτυξη της Dryfo με ραγδαίο ρυθμό τη τελευταία πενταετία.